keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Ensin välähtää ja sitten...

korjataan vahingot. Tosin tällä kertaa ei vahinkoja onneksi syntynyt. Tuossa bfl:ää kehrätessäni manasin kun uudet rullat ovat sen verran eri kokoiset kuin vanhat että eivät meinaa toimia kunnolla tuossa rukissa. Kierrettä tuli liikaa eikä lanka kiertynyt tarpeeksi vauhdilla rullalle. Onneksi nurkista löytyi toinen kehrä ja ylimääräinen o-rengas. O-rengas kehrän uraan ja avot, homma toimii.

Esikoisen paitaa varten yritän pikkuhiljaa kehrätä riittävästi merinovilloja. Tarkoitus on saada riittävästi tämän paksuista 3-säikeistä lankaa:Aiemmin esitelty sinivalkoinen vyyhti on samaan projektiin. Tässä on tasan 100g ja 93m.

Tämä taasen on bfl:ää jota sain Tuulialta. Se on vyyhditetty uudelle itse tekemälleni viispinpuulle. Tekee pitkän pitkän vyyhdin. Pitkä on hyvä pesuun ja kuivaukseen mutta pakko puolittaa jotta saa kerinpuille, ne kun ei ihan riitä 2,5m vyyhdille...Tämä lanka on jatkoa norjanlampaanvillalle ja tarkoitus on saada jonkun pitsihuivin verran valkoista lankaa. Väri on kyllä vähän eri että joutunen värjäämään...

1 kommentti:

AnniP kirjoitti...

Ihanan pullukan ja pehmeän näköistä tuo sininen lanka!