lauantai 8. maaliskuuta 2008

Rukki v2

Sain rukin korjattua ja maalattua. Nyt se komeilee olohuoneessa. Jopa mies innoistu ihmettelmään rukin toimintaa:Alkuperäisessä maalissa oli mielenkiintoisia koristeluita joista osa ainakin oli tehty poistamalla maalia. En yrittänyt jäljitellä niitä, mutta halusin kuitenkin jotain pientä ja päädyin kultamaaliin.Lopulta piti testata toimiiko rukki ollenkaan. Ainoa ongelma on että jos hihnat kiristää niin että kierre ja langan rullalle kiertyminen on sopivat niin rukki on aika raskas polkea. En tiedä voisiko tämän kiertää niin että laittaa rullan hihnan tiukemmalle kuin lyhdyn hihnan. Voi kylä johtua noiden rullien kunnostakin, en tiedä...Tilasin Toikalta yhden rullan kokeillakseni sopiiko se tuohon vanhaan Kiikan rukkiin, sekä hauenkoukkusiimaa hihnaksi. Tuo nykyinen on aika höttöistä ja roskaavaa.

6 kommenttia:

Sire kirjoitti...

Upealta näyttää!

AnniP kirjoitti...

Taitavaa työtä!

kio kirjoitti...

mahtava vehje! sun blogin nimestä kuvittelin että harrastat duchessen pitsin nypläystä :)

Pirkko kirjoitti...

Onko sinulla kaksi nyöriä?! Yleensä on yksi, kahdeksikolle kierretty nyöri. Nyörin päät kannattaa ommella yhteen, jotta saa mahdollisimman sileän liitoksen. Ja ompeluvaiheessa nyörin on tietysti oltava löysällä, jotta voit kiristää sen ruuvia kääntämällä ;)

Duchess kirjoitti...

Joo on kaksi nyöriä, vaihdoin nuo hauenkoukkusiimaan ja pistin ihan merimiessolmulla kii :) Miten tuo kasikolle laitettu ja ommeltu liitos käytännössä toimii? Hyvä kuva auttaisi paljon...

Pirkko kirjoitti...

Laitoin kuvan blogiini :) Toivottavasti se on tarpeeksi selkeä.