sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Värttinä surraa

Sain aiemmin värjäämäni hahtuvat kehrättyä ja kerrattua. Vielä on vähän harjoittelemista tuossa mutta eiköhän tuo käyttöön mene. Vaivaiset 21 grammaa eli tarvitsee vielä kaverin.Uskaltauduin viimein aloittamaan merinotopsieni kehräämisen. Hivenen alku tökki, mutta loppujen lopuksi tuosta näyttää tulevan ihan siedettävää lankaa. Villaa on 100g joten enköhän saa itselleni tumppulangat.Kävin myös katsastamassa tuossa Lahden satamassa olevan Ulpukan ja ostin sieltä kasviväreillä värjättyjä Ruskapajan lankoja. Väri on kiva ja pohjana ollut Virtain villan lanka napakan tuntuinen mutta vyyhtejä ei ollut sidottu apulangoilla ja tuo tummempi oli kyllä niin mielettömän solmussa että mietin moneen kertaan kannattaako ottaa sakset ja silputa suosiolla. En kuitenkaan raaskinut kun tuo väri on todella mieleinen. Sain kuin sainkin selvitettyä ja kerittyä. Nyt niistä tulee lapsille tumppuja ja pipoja.Nyt elättäelen toiveita että kerkeisin niiden samettijalkojen metsästykseen tuonne tulevaan lähimetsään ja saisin kokeiltua saanko itse vihreää aikaiseksi. Nyt on hyvä kokoelma eri ruskeita ja keltaisia. Vielä kun saisi vähän punaista ja vihreää niin voisi tehdä itselle vaikka kirjoneulelapaset. Hulluus tässä iskee :)

5 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kiva kun kävit Ulpukassa! Olen kovin pahoillani siitä, että olet saanut sotkuisen vyyhdin... Se on jäämisiä Kouvolan 30- luvun markkinoilta, josta meni langat niin käsistä että jouduin lopuksi myymään rekvisiittana olleita suoraan väripadasta tulleita lankoja(joissa ei ollut kuin haltijalangat ja maalarinteipit, mitä kasvia värjäyksessä on käytetty, ja ne olivat todella sotkussa!josta muistin kertoa onneksi asiakkaille)Eli paikan päällä kiireessä vyyhditetty lanka on se, jonka sinä olet saanut.

Mulla on myös pakastimessa odottamassa erinäisiä kääpiä ja noita seitikkejä, jos vaikka saisin värjäiltyä. Lisäksi valtavat määrät puiden kuoria... Ostinkin nyt vaihteeksi 3 säikeistä lankaa Virtain villalta ja kokeilen sitä seuraavaksi.

Oikein raikasta syksyä toivottaa
Päivi Ruskapajasta

Duchess kirjoitti...

Jotain tälläistä mielessäni mietin. Muutama ärräpää vyyhtiä selvitellessä pääsi, mutta lanka on niin miellyttävän tuntuinen ja väri kaunis että setvin sen kiltisti :)

Miten olet käsitellyt käävät jotta saat värin irti?

Päivi kirjoitti...

Kaapia olen liottanut ihan sika kauan ja keittanyt monta tuntia (tassa koneessa ei toimi aat, siis ''t!!! ei toimi!!)
Eli pilko kaavat pieniksi vaikka kirveella ja liota vahintaan yon yli ja keita niin kauan kun jaksat odottaa. Pelkka alunapuretus riittaa, tuloksena kauniita ruskeita ja beesseja savyja, kuulema siniharmaitakin on tullut. Ootko koskaan loytanyt okrakaapaa? Mulla on muutama pakastimessa, joiden ainakin toivon olevan niita. Olisihan ihan mahtavaa saada niita violetteja! Oletko muuten kokeillut ylivuotisia suomuorakkaita? Sinisia ja harmaita pitaisi niistakin kait saada.

Duchess kirjoitti...

Mä en oo vielä muita sieniä kokeillu ku noita seitikkejä. Nyt kuivasin lisää samettijalkoja, jos vaikka ens vuonna löytäs lisää ja sais testattua :) Samoin oon ens kesänä tekemässä puutarhaa ja koitan kattella myös värikasveja sinne reilumman kera.

Päivi kirjoitti...

Joo, se kannattaa niin ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan ;)

Kirjoittelen myös blogia osoitteessa ruskapaja.blogspot.com. Siellä myös välillä kertoilen omista värjäysyllätyksistä ja kerron vinkkejä mitä olen hyviksi havainnut :)