torstai 18. lokakuuta 2007

Kanervaa, raudalla ja ilman

Kokeilin saada kanervalla vihertävää väriä aikaiseksi. Silppusin läjän kanervia ämpäriin, täytin ämpärin lämpimällä etikkavedellä ja annoin likkua pari vuorokautta. Keitin liemineen n. 3h ja siivilöin seuraavana päivänä liemen. Tämä liemi jäi vielä seisomaan toiseksi vuorokaudeksi ajanpuutteen vuoksi ja tänään vihdoin sain langat pataan. Kohteena oli n. 75g luonnonvalkoista Sisua. Aluna- ja viinikivipuretus väriliemessä antoi kauniin lämpimän rusehtavan keltaisen.

Otin toisen vyyhdin pois ja lisäsin liemeen rautavihtrilliä. Annoin lillua vielä vartin ja tuloksena vihertävä vyyhti. Hyvin nuo sopii yhteen. Liemessä olisi värjännyt isommankin satsin, mutta minä onneton unohdin suunntelmani jakaa liemen kahtia, toiseen rauta ja toiseen jälkiliemessä värjättävät.



Eri's odottaa edelleen vetoketjua. Olen sentäs saanut sen jo muuten viimeisteltyä :) Muuten neulonta on ollut vähän vähissä tässä menneenä viikkona. Sain sentäs tehtyä paksuilla puikoilla Ainosta yhden aikuisten tupsupipon (jippii) ja yksi miesten sukka on terän puolessa välissä. Ehkä tämä tästä pikkuhiljaa.

Ei kommentteja: