torstai 26. maaliskuuta 2009

Kevät ja hommat ei edisty

Sain tässä päivänä eräänä lapun että uusi värttinäni on noudettavissa tullista. En oikein tilatessani hahmottanut kuinka pieni ja siro tuo ihanuus on mutta paino on juuri sopiva. Eli tilasin Gonding fiber tools:n 2 tuuman Antiqued Rosette II:n joka painaa 1 unssin eli noin 28g. Kuitu värttinän alla on baby kamelia ja silkkiä.



Projekti tosin ei oikein etene:



Eikä etene espanjalainen kastehuivikaan. Lankaa tosin on kehrääntynyt jo hivenen varastoon eli neulomista voisi jatkaa hyvällä omallatunnolla:



Eikä etene kantotakkikaan. Siitä puuttuu vetoketjut, etupaneli ja huppujen nepit. Onneksi tänään on taas ompelukurssi joten saanen tuon joskus valmiiksikin.



Viljelykset sentäs kasvavat. Ruukuissa safloria, purjoa, lobeliaa, sitruunamelissaa, rakuunaa ja ja ja...

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Ihanuuksia

Kerkesin jo unohtaa tilanneeni ihania kehruukuituja skotlannista. Kun posti toi ilmoituksen isokokoisesta kirjeestä, luulin siellä olevan muutama päivä sitten tilaamieni paitakankaiden. Yllätys oli mieluinen kun mies tuli kotiin pussin kanssa.

Muutama topsi bfl:ää, wensleydalea ja shetlandia. Wensleydale on uusi tuttavuus, äkkiseltään tuntui oikein mukavalta.



Ja lisäksi pienehköt nyytit aivan ihanan oloisia erikoisuuksia:










Villat kehrään ehdottomasti rukilla, mutta noista nöttösistä en tiedä. Taitaa mennä värttinähommiksi jotta saan pehmoisempaa lankaa. Värttinällä maltan ja pystyn kontrolloimaan kierrettä huomattavasti paremmin kuin rukilla. Saas nähdä, innolla odotan mitä näistä tulee.

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Vauva ja muuta

Ensin masuvauva päätti tulla maailmaan suhteellisen oikeaan aikaan.



Tyttö osoittautui varsinaiseksi tissitakiaiseksi, ainakin alkuun joten päädyin pistämään lapsosen liinaan ja hurruuttelin saumurilla. Kunnon neidin tavoin vauvakin rauhoittui saumurin "surinaan" :)

Tuloksena tuiki tarpeellisia alustoja vaunuihin ja lisää kestositeitä. Niitä tuskin on koskaan liikaa. Jonossa on vielä liivinsuojia ja lisää alustoja ja kestositeitä...

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Villasta huiviksi -projekti

Lankahamsterit oli itseni osalta yllättävän tuottelias tänä vuonna. Parasta siinä on se että sain neulottua itselleni paidan. Kiva kun kerrankin on "pakko" saada myös valmista aikaan eikä vain aloittaa uutta.

Mutta siitä uuden aloituksesta... Kehräsin kesällä pari vyyhtiä norjanlampaanvillaa ja sain tulokseksi yllättävän miellyttävää lankaa. Jo silloin ajattelin että siitä tulisi kiva Spanish Christening Shawl joten tilasin villaa lisää. Nyt sain vihdoin aikaiseksi aloittaa sen kehräämisen uudestaan ja huivikin pääsi puikoille. Saa nähdä tuleeko valmista kun langat eivät huutele tuossa vieressä vaan ne pitää ihan tehdä :)



Kehräsin myös kokeeksi ostamani shelanninlampaanvillat. Tuloksena oikein mukava kolmisäikeinen lanka josta sain jopa luvan tehdä miehelleni pipon. Ihmeiden aika ei siis ole ohi!



Shetland
83g / 90,7m
11 wpi
3-säikeinen, kehrätty rukilla