keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Silkkiä, suklaata ja merinovillaa

Viimeisin valmistunut kehruuprojektini näyttää tältä:





Toinen säie 100% ruskeaa merinovillaa, toinen 20% silkkiä, 80% merinovillaa
värttinällä kehrätty
37g/n. 112m

sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Kehruuvilloja ja kasvinsiemeniä

Tilasin sitten Piikulta huovutusvilloja kehräystä varten. Nämä ehkä kaipaisi karstoja, sen verran paljon pieniä nyppyjä on villassa mukana. Tosin huolellisella kehräyksellä ne saa ujutettua kauniisti lankaan mukaan tai sitten jäämään kokonaan ulos jolloin voi nyppäistä ne pois.



Vain kuvassa näkyvä vihreä on värjätty, muut ovat luonnonvärejä. Tarkoitus on kevään ja kesän mittaan kokeilla värjätä näitä kasviväreillä joko ihan villana tai sitten kehrättynä. Sitä varten tilasin Hyötykasviyhdistykseltä kasvinsiemeniä. En kylläkään ole kovin kummoinen viherpeukalo ja pihakin on vielä hiekkaerämaata, mutta jostainhan sitä on aloitettava. Värjäystä varten tilasin kehäkukan, kääpiösamettikukan, tiikerinkaunosilmän väriresendan ja värimataran (krappi) siemeniä. Näistä ainakin tiikerinkaunosilmä ja kääpiösamettikukka on tarkoitus kasvattaa purkeissa terassilla tai sitten tuossa verannan puolella.

perjantai 22. helmikuuta 2008

Pientä ulkoasuviilausta

... ja säätöä. Ehkä minä jossain välissä opin käyttämään näitä työkaluja tehokkaasti.

torstai 21. helmikuuta 2008

Neuleplääh ja startiitti

Kun mitään valmista ei tunnu tulevan eikä mikään keskeneräinen neule kiinnosta todellinen Neudeaddikti tietysti aloittaa uuden. Tilasin Tapion kaupasta Marks & Kattensin Top Woolia kun halvalla sai. Tietysti tälle oli projektikin mietittynä mutta eihän tuo tiheys sitten yrityksestä huolimatta siihen sopinut. Eli nyt mukailen Punokset puikoille kirjan Virva-mallia:



Loppuvuoden kirjoneuleinnostus jäi vähän kesken kun ensimmäinen yritys norjalaisista sormikkaista osoittautui liian pieneksi. Eli vaihdan Lanettin Vetoon ja puikot puoli pykälää isommiksi:



Minttumaari Koigu KPPPM:stä on edelleen kesken:



Saatuani työmatkalla anopille joululahjaksi menneet potatomukset valmiiksi aloitin hätäpäissäni kämmekkäät. Ei tarvitsisi kauaa tikutella kun olisi käyttökelpoiset mutta jotenkin ei vaan innosta:



Hartialämmittimen piti olla kevyt välityö. Tämä on maannut keskeneräisissä jo kohta vuoden:



Bambupuuvilla-langasta tulee kesäpaita kunhan saan hihat tehtyä. Tämäkin on levännyt jo reilun vuoden:



Aurora-laukku on enää vuorta ja vetoketjua vaille. Tuon tahtoisin kyllä käyttöön joten tarvinnee tsempata viimeiset valmiiksi:

tiistai 5. helmikuuta 2008

Suomenlampaan villa lankana

Pienen tauon jälkeen jatkoin vihdoin suomenlampaan villan kehräystä. Tein siitä 3-säikeistä suhteellisen paksua lankaa. Kuvissa olevista vyyhdeistä isoin on kerrattu normaalisti kolmella eri säikeellä ja pienemmät vyyhdit on navajo-tekniikkaa käyttäen yhdestä säikeestä kerrattu.

Tässä vyyhdissä on n. 55m/75g



Langasta tuli huomattavasti parempi kuin aluksi ajattelin. Pelkäsin kovasti suomenlampaan villan paakkuuntumista ja "vaikeutta". Hyvä tuli, osan varmasti käytän värjäyskokeiluihin kesällä.



Pienissä vyyhdeissä on yhteensä n. 18m/22g. Navajo-tekniikka oli yllättävän helppo ja mukava yhden säikeen kertaamiseksi kolminkertaiseksi.